Låt 2013 bli fyllt av en massa positivitet

God jul i efterskott allihopa. Jag hoppas att alla haft en fin och mysig jul för det har jag haft. Egentligen finns det tusen saker jag skulle kunna berätta om men idag blir det ett kort och tillbackablickande inlägg.


Jag röjde lite i ett av mina skåp i skrivbordet och fann flera mappar med gamla anteckningar, dikter och andra texter jag skrev för flera år sedan. Nästan alla var från högstadietiden och tankar om mitt liv då. Det gjorde ont att läsa allt och en hel del texter rev jag i flera bitar för vissa saker vill man inte minnas eller veta av. Jag brukar vara väldigt försiktig med att förstöra saker jag själv gjort, men vissa saker vet man att man aldrig kommer vilja se eller läsa om för att de gör för ont. Flera texter var om mobbningen på högstadiet, om allas ord och blickar och hur ensam och liten jag kände mig. Det var bedjan till högre makter om att allt skulle ordna upp sig...

Jag önskar att någon hade sagt till mig, för de där 6-8år sedan eller vad de nu blir, att det blir bättre. Att alla hån och all skit inte var sanna utan att det bara kom från veka personer som hade sämre självförtroende än vad jag hade och som behövde hävda sig trycka ner andra för att må "bra". Tyvärr trodde jag på alla hemska ord när jag var yngre och fick dem kastade mot mig.

Det är hemskt att mobbning finns, och jag önskar ingen skulle behöva vara med om det för det gör ont... ja det gör jävligt ont... och det kan göra ont även idag. När jag läste mina anteckningar förut så skar det i mitt hjärta, det gjorde ont att minnas. Tänk om jag som 15åring hade kunnat se in i framtiden, se att det faktiskt skulle ordna upp sig. Att mitt liv började när jag flyttade upp till Leksand och fick stå på mina egna ben och vara långt borta från alla som hade tryckt ner mig.

Visst är inte mitt liv alltid rosenrött och tyvärr har jag varit med om lite vuxenmobbning, men jag har lärt mig att sätta ner foten nu och säga ifrån att det inte är okej. Jag hoppas att 2013 kommer bli ett år med ny kraft, ny positiv energi och med flera trevligheter. Jag önskar alla ett fint nytt år.


/Sofie

Snö

Sista helgen i Sunne innan jullovet är här. Ikväll är det julfest med klassen och snön verkligen vräker ner här i lilla Sunne.

Jag ser på dokumentärer idag och dricker kaffe. Dagens dokumentärer handlar om konst och skulpturer och är intressant. Alltid kul att lära sig nya saker inom områden som man är intresserad av.


/Sofie

Inspirationsbok

Vi jobbar för fullt med vår inspirationsbok. Julmust, julmusik å pop-up monterande… ja vi har vår egna lilla tomteverkstad här idag.

/Sofie

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1453223/images/2012/pic_50bf7447ddf2b34ce60007cf.jpg" class="image">