En sak att bocka av nu

Idag skickade jag in ansökningen till Broby Grafiska- förpackningsdesign. Skönt att ha det gjort nu så att jag slipper tänka på det mer. Nu kan jag fokusera helt på arbetsproverna till Malmö (+ tavelbeställningen jag har med). Har kommit en bra bit på vägen idag men klart, det är jäkligt mycket kvar. Men alla steg framåt är bra steg så bara att fortsätta kämpa på imorgon. Det har vart långa arbetsdagar nu varje dag denna veckan. Jag börjar på morgonen vid kvart över åtta och går hem vid femtiden (eller senare). Men jag måste pressa mig så för annars kommer jag inte hinna + att tiden faktiskt går väldigt fort när jag håller på med detta. Även om jag blir trött på detta och tycker det är jobbigt så är det ju detta jag brinner för och tycker om att hålla på med. jag varvar datorarbete med tecknande och lek.
Ska sitta här en stund till och sen skall jag hem och äta, låta maten smälta i magen en timme och sen blir det basketträning. Skönt att träna, jag behöver rensa skallen med lite spring efter de långa arbetsdagarna. Imorgon är det vernissage och vernissagefest. Vår utställning Från det ena till det andra öppnas klockan 14 imorgon och kommer pågå fram till den 30april. Den hålls på kulturhuset här i Leksand och jag tycker att alla som har möjlighet skall besöka den.
Nu skall jag jobba vidare. Kram på er.

/Sofie

Ai


Sitter uppe i klassrummet nu med musik i öronen och kämpar på med arbetsproverna till Malmö. Dagen började inget vidare. Det kändes som om allt jag gjorde bara blev skit och ingen inspiration eller glädje fanns, men efter lunch kom Emmi upp och hjälpte mig och nu är det ljust i sinnet igen. Är taggad att hålla på med mina arbetsprover. Jag ska, till skillnad från arbetsproverna till HDK, visa vem JAG är. Jag ska våga använda färg och leka mig fram.

Bilderna ovan är ett provsmak på ett självporträtt jag gjort i Illustrator. Nästan klart nu. Bilden höst upp visar alla nivåer, lager och punkter som bilden är uppbyggd av. Skulle man zooma in bilden skulle ännu fler punkiter visas, alla ögonfransar osv.

/Sofie

Kulturell matkväll

Matlagning i köket
Hungrigt folk
Jag och Samat :)
Igår var det kulturell matkväll på skolan. Jag och några till lagade mat ifrån lite olika länder i skolans kök och sen vid 18-tiden kom ett 70 tal med folk (elever från skolan, folk från Siljegården osv). Hade en toppenkväll och avslutade allt med Earth Hour. Då släcktes skolan ned och en massa stearinljus lyste upp lokalen och musik spelades i bakgrunden. Det blev jättelycket och var superkul! Underbara människor.
jag önskar att ni alla hade vart med, för det var en av de bästa dagarna på länge. Jag vill egentligen berätta allt som hände men är för trött för det. Idag har jag i alla fall städat mitt rum, lagat supergod mat och målat en del. Nu skall jag kolla klart på ett avsnitt av Skins, sedan duscha och sen sova. Åååh vad jag älskar min säng!

/Sofie