Äntligen en veckans sanning!

Åååh! Jag vill sova! Kändes motigt att gå upp i morse, jag ville bara få dra täcket över huvudet och somna om. Men det gick då inte för sig. Idag skall jag jobba halvdag. Ska få reda på lite om vårdtagarna och hur jag ska sköta terapin osv i sommar. Även om jag är trött nu och gnällig och bara vill få lov till att lägga mig igen och somna om så ser jag fram emot att börja jobba. Vårdtagarna är underbara och det går inte en dag utan att de får mig att le eller skratta eller beundras över alla historier de berättar. Fler borde ge sig tid att sätta sig att lyssna på de äldre och höra på all kunskap och all historia de ruvar på.

(Äntligen en veckas sanning!)
Jag kan inte annat att le lite åt alla bloggare som håller på med sina klädbilder och moderåd. Jag borde tagit en pose-bild och visat mina snygga arbetskläder ;) Kläderna är väl inte så snygga när man jobbar inom vården men de är praktiska och sköna och de behöver inte vara moderiktiga för fem öre. Visst kan jag vara glad i kläder, mode och tänka på trender, men jag låter det inte gå till överstyr som så många andra. Behöver man 30 par skor? Behöver man samma klänning fast i 10 olika färger? Och är man en dålig människa bara för att man har silverarmband på sig när modet är guld? Behöver världen veta exakt vad jag har på mig och alla klädbyten jag gör under dagen? Behöver världen veta alla steg jag tar och alla saker jag gör. "Hej bloggen, nu funderar jag på att äta lunch." "Hej bloggen, jag har precis tagit på mig jackan för att jag och J bestämt lunchdate om en kvart." "Hej bloggen, nu är jag på väg till lunchstället." "Hej bloggen, står i kön för att beställa lunch. Hmm, undra vad jag ska äta?!" osv osv. Nej, jag tycker att det räcker att skriva lite då och då och kanske inte ens varje dag. Är det inte bättre att alla 24/7 bloggare istället tar och lyfter blicken från mobilen eller datorn någon gång då och då och kanske lever sitt liv på riktigt än att blogga om det? Kanske sortera vad som är intressant att läsa för andra och vad som inte är det? Ibland tycker jag att saker går lite överstyr och detta är väl en sak av dem. Det gäller samma sak vid facebook, twitter och liknande sidor. Jag skulle inte bli förvånad om det snart bloggas om ens toalettbesök och hur gult snoret var när man snöt sig senast. Eller varför inte en riktig rysare, hur mycket navelludd man lyckats få under en månads tid? Okej, jag har kommit ifrån ämnet lite kanske, men ibland behöver man bara få spy på dagens samhälle lite ;) Om det är någon som totaltprotesterar så lyssnar jag gärna.

Nu ska jag äta min frukost och sedan sminka till mig lite lätt så att jag inte ser ut som ett spöke coh ger alla på jobbet en hjärtinfarkt när lilla bleka jag kommer sen. Någon vidare bränna lär jag inte få på länge. Vädersnubben på TV igår sa att det skulle vara lågtryck och regna nu i några dagar och mycket riktigt så ösregnar det nu på morgonen. Yey... Jag ler inte stort kan jag lova er, men naturen behöver väl lite vatten så det är bara att bita ihop och tänka på att efter regn kommer solsken!

/Sofie

Kommentera här: