Det doftar trygghet

Vart ledig nu i nio dagar i sträck och imorgon är det dags att åter igen åka till jobbet. Min sista av de dagarna spenderade jag i Tranemo tillsammans med pojken. Det har vart väldigt trevligt trots att jag mått lite sisådär, mått lite illa och så. Men skall gå och lägga mig snart.

Nu i sommar bloggar jag inte så jättemycket och jag har vart dålig på att skriva "Veckans...", men tänkte köra en sån nu. Det blir ett "veckans mums"...

.. och det handlar om killars doft, för det är något av det bästa jag vet, doften som en kille har. Man känner sig trygg och lugn när man kramar om en kille och känner hans doft. Klart att alla killar inte luktar gott, men de flesta. Det var när jag satt i bussen på väg hem ifrån Tranemo som jag lutade mitt huvud mot min hand när jag satt och läste. Jag kände hur mysigt de luktade, för de luktade som Tob. Med en gång blev jag lugn och trygg, och trots att det bara hade gått tio minuter från jag sa hej då till honom så började jag sakna honom något så enormt.

Nu ropas det visst från köket att det bjuds på macka så det är nog bäst att gå ner.

/S

Promenad i värmen

Jag kände att jag var tvungen för att få lite luft idag, så jag drog på min gympadojerna och traskade raskt ner till mormor och morfars hus för att hämta koppel och sedan ta med deras hund Baloo ut. Hade dragit på mig ett linne som blottade hela ryggen och självklart armarna och ett par trekvarts byxor. Kände att jag ville försöka få lite mera färg på huden. Vill ju bli riktigt brun. Det blev en timmes rask promenad i varm sol. En timme är inte så mycket eller direkt jobbigt att gå egentligen men när solen gassar på konstant och man inte fått i sig någon vätska så blir det rätt jobbigt ändå. När jag kom hem drack jag ett stort glas vatten, gott!

Lagade lite mat till mig förut med och kollade på TV och nu är det dags för en efterlängtad kopp kaffe och lite melon. Mamma och pappa kommer nog snart hem och brossan förblir borta ytterligare två timmar. Skönt att ha en lugn dag för sig själv. Ibland är det otroligt skönt att bara få vara ensam. Jag hade tänkt att måla en del och även slipa på min stol och stol som skall målas om och bli snygga, men jag hittade inget sandpapper tyvärr. Får be pappa plocka fram det sen så att jag kan slipa :)

Nu är kaffet klart så skall hämta det och njuta av den svarta drycken. Ha en underbar kväll!

/Sofie

Midsommarhelgen 2010


Min helg i bilder.


Vet att det nästan gått en vecka sedan mitt förra inlägg, men har lite sommarlov från bloggen. Det händer inte så mycket spännande saker heller för den delen. Sen tror jag att många av er ligger ute i solen istället för att sitta inne vid datorn och läsa bloggar.

Som ni säkert vet så var det ju midsommar i helgen. Jag hade den bästa midsommaren på mycket länge. I fredags åkte familjen ner till kusten men jag stannade hemma. Torbjörn kom till mig på fredag förmiddag och så cyklade vi ut till Örshem för att se barnen dansa runt midsommarstången till dragspelsmusik och för att fika med alla andra i det gröna gräset. Jag hade gjort mig en midsommarkrans av ängsblommor och så hade jag på mig en vit fin klänning. Jag kände mig riktigt somrig och fin.
Hemma sen så lagade jag och Torbjörn lite mat, färskpotatis, kassler och creme fraiche med gräslök i. Var mycket gott. Någon sill blev det inte då varken jag eller han tycker om det. Vi satt och pratade om ditten och datten, lyssnade på musik och hade det allmänt bra resten av kvällen. Vi hade en lugn och skön midsommar.
Och de två andra dagarna som vi var tillsammans på så spelade vi några rundor Alfapet (jag vann en gång, så stolt ), lyssnade på musik, låg och läste i solen och pratade. Ja, det var en kanonhelg enlig mig och det vet jag att Torbjörn med tyckte.

Igår hade jag en stund för mig själv då Torbjörn hade åkt och innan familjen hem. Jag la mig i solen för att läsa och så lagade jag en god middag, och idag så har jag tvättat sängkläder, hängt upp två tvättar, kelat med kattungarna och fotat lite. Tänkte sätta mig och teckna lite senare, vill inte ut i den starka solen just nu. man får vara lite försiktig eftersom solen är stark. Ska se om jag inte kan maila lite bilder till Emmi som jag tagit uppe i Leksand och även maila lite andra folk som jag egentligen också borde mailat för länge sedan.

Ha en solig och bra dag, och glöm inte solkrämen.

/Sofie